Ρινοϊοί (Rhinoviruses)

Οι ρινοϊοί (Rhinoviruses) μεταδίδονται και προσβάλλουν τον άνθρωπο και είναι σχετικά ανθεκτικοί στους οργανικούς διαλύτες.

Υπάρ­χουν 99 διαφορετικοί τύποι ρινοϊών, που αποτελούν στις μισές περίπου περιπτώσεις το αίτιο του κοινού κρυολογήματος.

Δε φέρουν έλυτρο και πολλαπλασιάζονται στα κύτταρα όταν η θερμοκρασία του σώματος είναι 33 βαθμοί Κελσίου, όπως στη ρινική κοιλότητα.

Ο κυριότερος τρόπος μετάδοσης των ρινοϊών είναι με τα σταγονίδια που εκπέμπονται στον αέρα κατά το βήχα ή το φτάρνισμα, και από τις εκκρίσεις της μύτης.

Η μετάδοση με τα χέρια μπορεί να γίνει και με έμμεση επαφή με μολυσμένα αντικείμενα.

Οι λοιμώξεις από ρινοϊούς είναι πιο συχνές το φθινόπωρο, χειμώ­να και αρχή της άνοιξης. Ο χρόνος επώασης είναι 8-10 ώρες, με τα τυπικά συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος να εμφανίζονται μετά από 1-3 ημέρες.

Η λοίμωξη από ρινοϊούς εκδηλώνεται ως κοινό κρυολόγημα με συ­μπτώματα από το ανώτερο αναπνευστικό σύστημα, σπάνια προκαλείται βρογχίτιδα.

Η ανοσία έναντι των ρινοϊών είναι μικρής διάρκειας και αυτό εξηγεί γιατί οι προσβολές ενός ατόμου κατά τη διάρκεια ενός έτους είναι περισ­σότερες από μια.

.

 

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.