Πνευμονικό Οίδημα

Το πνευμονικό οίδημα είναι πάθηση των πνευμόνων που εκδηλώνεται όταν οι κυψελίδες γεμίσουν με περίσσευμα υγρού, το οποίο έχει διαρρεύσει από τα αιμοφόρα αγγεία.

Αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην ανταλλαγή των αερίων, με αποτέλεσμα δυσκολία στην αναπνοή και κακή οξυγόνωση του αίματος.

Τα αίτια που προκαλούν το πνευμονικό οίδημα, χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες: Σ’ αυτά που οφείλονται στην καρδιά και σ’ αυτά που οφείλονται σε Σύνδρομο Οξείας Αναπνευστικής Δυσχέρειας (ARDS), σε νεφρική ανεπάρκεια, σε νευρογενές πνευμονικό οίδημσ, σε πνευμονική εμβολή,

Συμπτώματα

  • Δύσπνοια
  • Κόπωση
  • Αδυναμία
  • Ζάλη
  • Υποξία

Διάγνωση

Η διάγνωση γίνεται με βάση τη συμπτωματολογία του ασθενούς και την κλινική εξέταση. Συμπληρωματικά απαιτούνται ακτινογραφία θώρακος, ηλεκτροκαρδιογράφημα και υπερηχογράφημα καρδιάς.

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.