Πλακώδες καρκίνωμα παραρρίνιων κόλπων

Οι παραρρίνιοι κόλποι είναι κοιλότητες οι οποίες πληρούνται από αέρα και βρίσκονται στην περιοχή του προσώπου, γύρω και πίσω από τη μύτη.

Τα κακοήθη νεοπλάσματα της ρινικής και των παραρρίνιων κοιλοτήτων είναι ιδιαιτέρως σπάνια αντιπροσωπεύοντας λιγότερο από το 1% των κακοηθειών, ενώ το καρκίνωμα εκ πλακωδών κυττάρων είναι ο συχνότερος τύπος (80%).

Τα συμπτώματα που αναφέρονται είναι ρινική συμφόρηση, δυσχέρεια αναπνοής, ρινορραγίες, πόνος στα δόντια, διάβρωση της υπερώας, πρόπτωση του οφθαλμού, διπλωπία και υπαισθησία της παρειάς.

Η διάγνωση επιβεβαιώνεται με την ενδοσκόπηση, τις απεικονιστικές εξετάσεις και την βιοψία ρινός.

Πηγές

J.N. Waldron, B. O’Sulliv an and P. Gull a n e et al., Carcinoma of the maxillary a ntr u m: a retros p e c tiv e a n aly s i s of110 cases ,Radiother Onc ol 57 (2000), pp. 1 67-17 3

Gillman G, Pavlovich JB. Sinonasal hemangiopericytomas. Otolaryngol Head Neck Surg. 2004

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.