Περιοδοντίτιδα

Η περιοδοντίτιδα είναι χρόνια πολυπαραγοντική φλεγμονώδης νόσος που συσχετίζεται με δυσβιωτικά βιοϋμένια οδοντικής πλάκας και χαρακτηρίζεται από προοδευτική καταστροφή των στηρικτικών ιστών του δοντιού.

Διακρίνεται σε :

  • Χρόνια περιοδοντίτιδα
  • Επιθετική περιοδοντίτιδα
  • Περιοδοντίτιδα ως εκδήλωση συστηματικής νόσου
  • Νεκρωτικές νόσοι του περιοδοντίου
  • Περιοδοντικά αποστήματα

Η κλινική εικόνα περιλαμβάνει την αιμορραγία των ούλων, την ερυθρότητα , την κακοσμία του στόματος, την κινητικότητα των δοντιών, την αποκόλληση τους, τα οδοντικά αποστήματα.

Η περιοδοντιτιδα έχει τα τελευταία χρόνια συσχετιστεί με την εκδήλωση καρδιαγγειακών προβλημάτων, με το σακχαρώδη διαβήτη, τη γέννηση πρόωρων ή και ελλιποβαρών μωρών και με τη νοσογόνο παχυσαρκία και αυτό ακριβώς επισημάνει και την έμφαση που χρειάζεται να δοθεί στην διατήρηση και την αποκατάσταση της περιοδοντικής υγείας.

Πηγές

Armitage GC. Development of a classification system forperiodontal diseases and conditions. Ann Periodontol. 1999;4:1–6.
Fine DH, Patil AG, Loos BG. Classification and diag-nosis of aggressive periodontitis. J Clin Periodontol. 2018;45(Suppl 20):S95–S111.

 

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.