Παθήσεις της Κροταφογναθικής Διάρθρωσης

Οι παθήσεις της Κροταφογναθικής Διάρθρωσης περιλαμβάνουν όλες εκείνες τις καταστάσεις που επηρεάζουν την φυσιολογική ανατομία και λειτουργία της άρθρωσης.

Η δυσλειτουργία της εμφανίζεται συνήθως όταν είτε η ίδια η άρθρωση είτε οι μύες που την ελέγχουν βρίσκονται κάτω από έντονη πίεση, αυξημένο μυϊκό τόνο ή συνεχή φόρτιση.

Τα αίτια της πάθησης μπορεί να σχετίζονται άμεσα με τη φυσιολογία της άρθρωσης, αλλά αρκετές φορές η πρωτογενής αιτιολογία είναι το άγχος που οδηγεί σε παράδοξες κινήσεις, λειτουργία, και απώλεια της συγχρονισμένης μυϊκής κίνησης κατά την προολισθητική κίνηση των κονδύλων εντός της άρθρωσης.

Τα συμπτώματα της δυσλειτουργίας μπορεί να είναι πόνος στην στοματική κοιλότητα, στα δόντια, στο αυτί, παραγωγή ήχων, δυσκολία στην μάσηση και στο άνοιγμα και κλείσιμο του στόματος, κεφαλαλγία.

Η απεικόνιση της κροταφογναθικής διάρθρωσης αποτελεί σημαντικό διαγνωστικό εργαλείο, όταν η κλινική εξέταση δειχνει κάποιο παθολογικό πρόβλημα στην αντίστοιχη περιοχή.

Η πανοραμική ακτινογραφία αν και δεν είναι η ακτινογραφία εκλογής για την απεικόνιση των κροταφογναθικών διαρθρώσεων, εντούτοις χρησιμοποιείται σχεδόν πάντοτε σαν αρχική ακτινογραφία μελέτης της.

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.