Παραϋπνίες

Οι παραϋπνίες είναι παθολογικά κινητικά φαινόμενα του ύπνου και χαρακτηρίζονται από ανεπιθήμητες σωματικές ή λεκτικές συμπεριφορές.

Οι πιο συχνές είναι η υπνοβασία, ο νυκτερινός τρόμος, οι εφιάλτες, η νυκτερινή ενούρηση, η υπνική παράλυση, η υπνολαλία και η διαταραχή συμπεριφοράς στον ύπνο REM.

Κάποιες παραϋπνίες συνδέονται με νευρολογικές νόσους άλλες με την λήψη φαρμακευτικής αγωγής, τις διαταρραχές ύπνου, το άγχος.

Οι παραϋπνίες χρήζουν αντιμετώπισης ειδικά εάν διασπούν τον ύπνο και εφόσον είναι υπεύθυνες για ύπνο κακής ποιότητας/μη αναζωογονητικό καθώς επίσης και εφόσον εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια του ασθενή ή και τρίτων.

Πηγές
Mahowald M, Bornemann M. Parasomnias. In: Krieger MH, Roth T, Dement WC. Principles and Practice of Sleep Medicine, 3rd edition, Philadelphia: WB Saunders; 2000: 889-960.

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.