Παγκρεατική ελαστάση

Η παγκρεατική ελαστάση είναι μια ανιονική ενδοπρωτεάση που ανήκει στην οικογένεια των πρωτεασών της σερίνης. Μαζί με άλλα πεπτικά ένζυμα, συντίθεται ως ένα ανενεργό προένζυμο στα κυψελιδικά κύτταρα του παγκρέατος και εκκρίνεται μέσα στο δωδεκαδάκτυλο. Μετά την ενεργοποίηση της, η παγκρεατική ελαστάση διασπάει πεπτίδια σε θέσεις που βρίσκονται μετά από ουδέτερα αμινοξέα.

Στα κόπρανα, η συγκέντρωση της παγκρεατικής ελαστάσης είναι 5-6 φορές πιο μεγάλη από ότι στο παγκρεατικό υγρό. Η συγκέντρωση της στα κόπρανα αντανακλά την εκκριτική ικανότητα του παγκρέατος.

Το Τεστ Κοπράνων για Ελαστάση, μετρά την ελαστάση, ένα ένζυμο που βρίσκεται στα υγρά που παράγονται από το πάγκρεας.

Η ελαστάση διασπά και αφομειώνει τα διάφορα είδη πρωτεϊνών. Κατά τη διάρκεια αυτής της εξέτασης, ένα δείγμα κοπράνων του ασθενή αναλύεται για την παρουσία ελαστάσης.

Χρησιμοποιείται για την διάγνωση της ανεπάρκειας της εξωκρινούς μοίρας του παγκρέατος σε περίπτωση ανεξήγητης διάρροιας, δυσκοιλιότητας, στεατόρροιας, μετεωρισμού, απώλειας βάρους, πόνου στο άνω τμήμα της κοιλιάς, τροφικής δυσανεξίας.

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.