Οξεία αμυγδαλίτιδα

Η οξεία αμυγδαλίτιδα είναι φλεγμονή του λεμφικού ιστού του φάρυγγα και συγκεκριμένα των παρίσθμιων αμυγδαλών και είναι μεταδοτική.

Η νόσος διαρκεί συνήθως 4–5 ημέρες.

Οι ασθενείς με οξεία πυώδη αμυγδαλίτιδα παρουσιάζουν:

  • Έντονα ερεθισμένο λαιμό με ερυθρότητα
  • Πρήξιμο στις αμυγδαλές
  • Λευκά βύσματα
  • Δυσκαταποσία
  • Πυρετό

 

Οι σημαντικότερες επιπλοκές από την οξεία αμυγδαλίτιδα είναι η οστρακιά ο ρευματικός πυρετός, η μεταστρεπτοκοκκική σπειραματονεφρίτιδα, το περιαμυγδαλικό απόστημα.

H διάγνωση γίνεται με την αξιολόγηση της κλινικής εικόνας και της συμπτωματολογίας που παρουσιάζει ο ασθενής. Ο θεράπων ιατρός θα αξιολογήσει την γενική αίματος, βιοχημικές εξετάσεις, την ταχύτητα καθίζησης των ερυθρών, το strep test, την καλλιέργεια φαρυγγικού, και τις συνιστώμενες ορολογικές εξετάσεις.

Πηγές

https://eclass.uoa.gr/modules/document/file.php

Bisno A.L., Gerber M.A., Gwaltney J.M. Jr., Kaplan E.L., Schwartz R.H. Infectious Diseases Society of A. Practice guidelines for the diagnosis and management of group A streptococcal pharyngitis. Infectious Diseases Society of America. Clinical Infectious Diseases. 2002

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.