Ωοληψία

Ωοληψία είναι η διαδικασία λήψης των ωαρίων από τις ωοθήκες. Eκτελείται σε ειδική αίθουσα, υπό άσηπτες συνθήκες χειρουργείου, σε προγραμματισμένο χρόνο και διενεργείται από το γυναικολόγο διακολπικά, υπό συνεχή υπερηχογραφικό έλεγχο.

Τα ωοθυλάκια παρακεντώνται διαδοχικά μέσω μιας βελόνης, που διαπερνά το τοίχωμα του κόλπου.Το περιεχόμενο του κάθε ωοθυλακίου αναρροφάται σε ειδικά σωληνάρια και παραδίδεται αμέσως στο εμβρυολογικό εργαστήριο. Ο εμβρυολόγος εντοπίζει και συλλέγει τα ωάρια τοποθετώντας τα, σε ειδικά τρυβλία, με καλλιεργητικό θρεπτικό υλικό. Κατόπιν ακολουθεί επώαση σε ειδικό κλιβανο υπό τις κατάλληλες συνθήκες καλλιέργειας.

Ανάλογα με το πάχος, το μέγεθος και την πυκνότητα των κοκκιωδών στοιβάδων, οι εμβρυολόγοι είναι δυνατόν να εκτιμήσουν κατά προσέγγιση την ωριμότητα των ωαρίων.

Η ωοληψία είναι πρακτικά ανώδυνη και σύντομη (10-30 λεπτά).

Η πιθανότητα τραυματισμού ή πρόκλησης φλεγμονής εσωτερικών οργάνων εκτιμάται διεθνώς ως ελάχιστη.

 

Πηγές

https://www.eugonia.com.gr/downloads/EUGONIA_TOMOS_A_exosomatiki_se_apla_logia.pdf

Practice Commitee of American Society for Reproductive Medicine.Effectiveness and treatment for unexplained infertility. FertilSteril 2006;86:S111-4.

https://www.mayoclinic.org/tests-procedures/in-vitro-fertilization/about/pac20384716

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Διαγνωστικό Test Covid-19

Αξιόπιστα και με ασφάλεια από το σπίτι σας

Θέλετε να μάθετε άμεσα, αξιόπιστα και από την ασφάλεια του σπιτιού σας αν νοσείτε από τον νέο κορωνοϊό COVID-19;

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.