Οίδημα του Reinke

Το οίδημα του Reinke είναι το χρόνιο διάχυτο οίδημα του επιφανειακού ίδιου υμένα των φωνητικών χορδών. Ονομάζεται επίσης, πολυποειδής εκφύλιση των φωνητικών χορδών και συνήθως είναι αμφίπλευρο

Συνδέεται με το κάπνισμα, με τη χρόνια φωνητική υπερλειτουργία ,με τη λαρυγγοφαρυγγική παλινδρόμηση, με την έκθεση σε φλεγμονώδη ερεθίσματα εντοπισμένα μια συγκεκριμένη περιοχή των φωνητικών χορδών, με την κατάχρηση της φωνής , με τον υποθυρεοειδισμό.

Δεν αποτελεί προκαρκινική κατάσταση, αλλά ένδειξη ότι οι φωνητικές χορδές έχουν υποστεί κάποια βλάβη και χρειάζονται ιατρική παρακολούθηση

Συμπτώματα

  • Δυσφωνία
  • Χαρακτηριστική φωνή χαμηλής έντασης
  • Δυσκολία Αναπνοής

Πηγή

Boone, DanielR., Mcfarlane, Stephen C., Von Berg, Shelley L. & Zraick, Richard I. (2014). Λειτουργικές Διαταραχές φωνής. Παπαθανασίου (Επιμ.), Η Φωνή και η Θεραπεία της, 9η Έκδοση Αθήνα: Κωνσταντάρας Ιατρικές Εκδόσεις.

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.