Νεφρόγραμμα

Το νεφρόγραμμα είναι μια διαγνωστική εξέταση που χρησιμοποιείται για να δώσει πληροφορίες για την ανατομία και  την λειτουργικότητα των νεφρών.

Ένα ραδιενεργό φάρμακο, χορηγείται ενδοφλέβια και μία ειδική κάμερα τοποθετείται πίσω από το σώμα στην περιοχή των νεφρών. Η κάμερα αυτή λαμβάνει σήματα από την παρουσία του ραδιενεργού φαρμάκου. Μέσω ενός υπολογιστή, γίνεται η κατάλληλη επεξεργασία, ώστε να βγει το αποτέλεσμα και να προκύψει η διάγνωση.

Το ραδιενεργό νεφρόγραμμα ή δυναμική μελέτη νεφρών με DTPA ή MAG-3αναδεικνύει την αιμάτωση, τη διηθητική, σπειραματική ή σωληναριακή λειτουργία και την αποχετευτική λειτουργία των νεφρών.

Συνήθως, δεν χρειάζεται κάποια ειδική προετοιμασία. Επειδή χορηγείται ραδιενεργό φάρμακο για την εξέταση.

Πηγές

Bubeeck B. Radiation exposure by 99mTc-MAG3. J Nucl Med 1989; 30:720-721.

Frietzberg AR, Kasina S, Eshima D, Johnson DL. Synthesis and biological evaluation of 99mTc-MAG3 as a hippuran replacement. J Nucl Med 1986; 27:111-116.

Schlegel JU, Warlick JT III. Expierance in Urologic diagnosis using a gamma scintillation camera system. J Urol 1972; 198:15-17.

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.