Μυοκυμία Βλεφάρου

Η μυοκυμία είναι συχνή διαταραχή κατά την οποία το βλέφαρο επιτελεί ακούσιες, ταχείες, άρρυθμες συσπάσεις που εμφανίζονται για μερικές ώρες ή για μερικές μέρες.

Η αιτία φαίνεται πως τοποθετείται στις ίνες του προσωπικού νεύρου. Όταν είναι περισσότερο γενικευμένη, επηρεάζοντας τους μύες που νευρώνονται από το προσωπικό λέγεται ημιπροσωπικός σπασμός.

Συχνά συνοδεύει την κλινική εικόνα ατόμων με θυρεοειδική οφθαλμοπάθεια και το ιστορικό τραυματισμού του προσωπικού νεύρου στη γεφυροπαρεγκεφαλιδική γωνία ή στην κατά τη διαδρομή του διά μέσω του κροταφικού οστού.

Ο ερεθισμός των ματιών, η κόπωση, οι κακές διατροφικές συνήθειες, η έλλειψη βιταμινών, τι κάπνισμα, οι αλλεργίες και η χορήγηση φαρμάκων μπορεί να συντροφεύουν την μυοκυμία βλεβάρων.

Πηγές

Givner L, Jaffe N. Myokymia of the eyelids. Am J Ophthalmol 1949;32:51.

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.