Μικροελλείματα χρωμοσώματος Υ

Τα μικροελλείμματα του χρωμοσώματος Υ είναι μια από τις κύριες αιτίες της ανδρικής υπογονιμότητας, καθώς  σχετίζονται με την αποτυχία της σπερματογένεσης και αποτελούν οικογένεια γενετικών διαταραχών.

Οι ερευνητές προσπαθούν να προσδιορίσουν τα μικροελλείμματα στην περιοχή AZF του χρωμοσώματος Υ, τα οποία προκαλούν απλασία των γαμετικών κυττάρων, έλλειψη σπερματοζωαρίων, δυσλειτουργία σπερματογένεσης.

Οι μικροελλείψεις αφορούν τρεις περιοχές οι οποίες ευρίσκονται στον μακρύ βραχίονα του χρωμοσώματος Υ, την AZFa, την AZFb και την AZFc.

Σε άνδρες με αζωοσπερμία και ολιγοσπερμία συστήνεται ο μοριακός έλεγχος μικροελλείψεων του σπέρματος.

Πηγές

Katherine L. O’Flynn O’Brien, Alex C. Varghese, Ashok Agarwal (2009): The genetic causes of male factor infertility: A review
Navarro-Costa, P., Gonçalves, J., & Plancha, C. E. (2010): The AZFc region of the Y chromosome: at the crossroads between genetic diversity and male infertility.
Human Reproduction Update, 16(5), 525–542

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.