Καλλιέργεια κολπικού επιχρίσματος

Ο φυσιολογικός κόλπος έχει τη δική του χλωρίδα, στην οποία επικρατούν οι γαλακτοβάκιλλοι, που έχουν προστατευτικό ρόλο και αναστέλλουν την ανάπτυξη των μικροβίων που εισέρχονται σε αυτόν.

Οποιαδήποτε αλλαγή στη φυσιολογική χλωρίδα του κόλπου, που έχει ως αποτέλεσμα την καταστροφή της ισορροπίας μπορεί να οδηγήσει στην κολπίτιδα.

Η κολπίτιδα αποτελεί φλεγμονή του κόλπου και μπορεί να είναι βακτηριδιακής, τριχομοναδικής ή μυκητιασικής αιτιολογίας.

Μπορεί να είναι ασυμπτωματική ή και να εκδηλώνεται κλινικά με έντονη κολπική έκκριση υγρών ασυνήθιστου χρώματος και δυσάρεστη οσμή.

Μπορεί επιπρόσθετα να συνοδεύεται από αίσθημα καύσου, κνησμού, νηγμώδους άλγους και ερυθρότητας του αιδοίου.

Η καλλιέργεια κολπικού επιχρίσματος αποτελεί την μέθοδος εκλογής για την διάγνωση της κολπίτιδας.

Ο εργαστηριακός έλεγχος που πραγματοποιείται με την ανώδυνη λήψη κολπικού επιχρίσματος και το Micro Γυναικολογικό Check up, στα Διαγνωστικά Εργαστήρια Meganalysis, περιλαμβάνει τον μικροσκοπικό έλεγχο του νωπού παρασκευάσματος και της χρώσης gram και την ανίχνευση και ταυτοποίηση των αερόβιων και αναερόβιων μικροβίων από το γυναικείο κόλπο.

Πηγές

Koumans, E.H., et al., The prevalence of bacterial vaginosis in the United States, 2001-2004; associations with symptoms, sexual behaviors, and reproductive health. Sex Transm Dis, 2007. 34(11): p. 864-9.

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.