Μικροβιακή αντοχή

Η Μικροβιακή Αντοχή είναι η μη θανάτωση των μικροοργανισμών από τα αντιβιοτικά.

Eκφράζεται τόσο σε κλινικό (in vivo) όσο και σε εργαστηριακό επίπεδο (in vitro).

Σε εργαστηριακό επίπεδο η αντοχή των μικροοργανισμών στα αντιβιοτικά καθορίζεται σύμφωνα με συγκεκριμένα όρια ευαισθησίας και μεθοδολογία.

Οι επιπτώσεις των Νοσοκομειακών Λοιμώξεων από ανθεκτικά βακτήρια είναι πολύ σημαντικές τόσο για τους ασθενείς όσο και για το υγειονομικό σύστημα.

Στους ασθενείς παρατηρείται αυξημένη νοσηρότητα και θνητότητα, παρενέργειες φαρμάκων και μεγάλες οικονομικές επιπτώσεις.

Στο υγειονομικό σύστημα παρατηρείται παράταση νοσηλείας και ανεπάρκεια υποδομών για την αντιμετώση των επιπτώσεων στους ασθενείς,

Με τον όρο πολυαντοχής Multi-Drug-Resistant(MDR) εννοείται η αντοχή σε τρεις κατηγορίες αντιβιοτικών για τον συγκεκριμένο μικροοργανισμό Extensively Drug-Resistant (XDR).

Τα μικρόβια που μπορεί να παρουσιάζουν μικροβιακή αντοχή είναι τα ανθεκτικά στις καρβαπενέμες Gram αρνητικά όπως Acinetobacter, Klebsiella Pseudomonas, Σταφυλόκοκκοι ανθεκτικοί στην μεθικιλλίνη MRSA, Εντερόκοκκοι ανθεκτικοί στην Βανκομυκίνη VRE ΚΑΙ Kλωστηρίδια C.difficile.

Πηγές

https://www.med.auth.gr/sites/default/files/pyrpasopoulou_02_03_2016.pdf

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.