Λαρυγγοσκόπηση

Η λαρυγγοσκόπηση αποτελεί η εξέταση που επιτρέπει την λεπτομερή εκτίμηση του λάρυγγα και του φάρυγγα.

Συστήνεται σε συμπτώματα όπως: το  βράγχος της φωνής (βραχνάδα), η δυσκολία στην κατάποση, ο βήχας, η δύσπνοια.

Στην εξέταση χρησιμοποιείται το εύκαμπτο ρινο-φαρυγγο-λαρυγγοσκόπιο Η λεπτή δέσμη των οπτικών ινών που έχει εισέρχεται στη μύτη και στη συνέχεια μέσω του ρινοφάρυγγα και του στοματοφάρυγγα προωθείται μέχρι το λάρυγγα όπου παρέχει ευκρινείς εικόνες των φωνητικών χορδών, της αρχής της τραχείας και του οισοφάγου και των υπόλοιπων ανατομικών δομών της περιοχής.

Το ενδοσκόπιο αυτό συνδέεται με ειδική κάμερα η οποία προβάλει την εικόνα της εξέτασης μεγεθυμένη σε οθόνες από τις οποίες μπορεί να την παρακολουθήσουν τόσο ο γιατρός όσο και ο ίδιος ο ασθενής.

Η εξέταση διαρκεί ελάχιστα, δεν προκαλεί πόνο και παρέχει άμεσα ακριβή αποτελέσματα.

Οι παθήσεις που διαγιγνώσκονται με τη λαρυγγοσκόπηση είναι οι πολύποδες των φωνητικών χορδών, τα κομβία των φωνητικών χορδών, οι παραλύσεις των φωνητικών χορδών, οι όγκοι του λάρυγγα και φάρυγγα, η παλινδρόμιση γαστρικού υγρού.

 

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.