Κυτταρομεγαλοϊός

O κυτταρομεγαλοϊός  (CMV) ανήκει στην οικογένεια των ερπητοϊών και είναι γνωστός και ως Ανθρώπινος Ερπητοϊός τύπου 5 (HHV-5).

Εντοπίζεται στο σίελο, στα ούρα, στο αίμα, στο σπέρμα, στα κολπικά υγρά, στα κόπρανα και στο μητρικό γάλα των μολυσμένων ατόμων.

Μεταδίδεται με στενή επαφή, με μεταμόσχευση οργάνων, από τη μητέρα στο παιδί κατά την διάρκεια της κύησης ή του τοκετού.

Στην συμπτωματολογία αναφέρονται ο πυρετός, η λεμφαδενίτιδα και η ηπατίτιδα.

Η διάγνωση γίνεται μέσα από την ανίχνευση των αντισωμάτων έναντι του ιού, είτε με αναζήτηση του DNA του ιού με τεχνικές PCR.

 

Πηγές

Rawlinson WD, Boppana SB, Fowler KB, et al. Congenital cytomegalovirus infection in pregnancy and the neonate: consensus recommendations for prevention, diagnosis, and therapy. Lancet Infect Dis. 2017;17(6): e177-e188.

GanttS, et al. Diagnosis and management of infants with congenital cytomegalovirus infections. Paediatr Child Health. 2017; 22(2): 72-74.

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.