Κυτταρολογική ούρων 

Η κυτταρολογική εξέταση δειγμάτων πρωινών ούρων καθώς και εκπλυμάτων της ουροδόχου κύστης που λαμβάνονται κατά την κυστεοσκόπηση καθιερώθηκε για τη διάγνωση και την παρακολούθηση νεοπλασιών του ουροθηλίου.

Ο καρκίνος της ουροδόχου κύστεως στο πολύ αρχόμενο στάδιο του καρκινώματος in situ είναι ασυμπτωματικός, ενώ διαγιγνώσκεται με ασφάλεια με τις κυτταρολογικές των ούρων.

Επί πλέον στα ούρα, επί αιματουρίας, είναι δυνατόν με τη μελέτη της μορφολογίας των ερυθροκυττάρων να προσδιορισθεί η προέλευσή τους, αν είναι δηλαδή σπειραματικής ή μετασπειραματικής προέλευσης.

Συστήνεται η λήψη τριών διαδοχικών δειγμάτων (ένα ημερησίως) από τη δεύτερη πρωϊνή ούρηση του ασθενούς.

Πηγές

Grzetic M, Racki S, Prodan-Merlak Z, VuksanovicMikulicic S, Zivcic-Cosic S: Value of urinary sediment cytology in evaluation of acute tubular necrosis after
kidney transplantation. Acta Med Croatica, 58:19-23, 2004 (article in Croatian).

Perazella MA, Coca SG, Kanbay M, Brewster UC, Parikh CR: Diagnostic value of urine microscopy for differential diagnosis of acute kidney injury in hospitalized patients. Clin J Am Soc Nephrol 3:1615-1619, 2008.

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.