Καλοήθης Μηχανική Απόφραξη του κοινού Ηπατικού πόρου

Το Σύνδρομο Mirizzi ή Καλοήθης Μηχανική Απόφραξη του κοινού Ηπατικού πόρου ανήκει στις σοβαρές επιπλοκές της χολολιθίασης.

Αποτελεί δε, αποτέλεσμα της εξωτερικής πίεσης που ασκείται στο τοίχωμα του, από την ενσφήνωση λίθων στο θύλακο του Hartmann ή στον κυστικό πόρο.

Ο αποφρακτικός ίκτερος, ο πυρετός, το άλγος στο επιγάστριο και το δεξιό υποχόνδριο και η εναλλασσόμενη βιοχημική ηπατική δυσλειτουργία είναι επιβεβαιωμένα σημεία στο 80% των περιπτώσεων.

Το υπερηχογράφημα και η υπολογιστική τομογραφία κοιλίας΄το λαπαροσκοπικό διεγχειρητικό υπερηχογράφημα και η αξονική τομογραφία, η μαγνητική τομογραφία με τη δυνατότητα χολαγγειοπαγκρεατογραφίας (MRCP) είναι χρήσιμες μέθοδοι στη διάγνωση του συνδρόμου.

Πηγές

Baer HU, Matthews JB, Schweizer WP, Gertsch P, Blumgart LH. Management of the Mirizzi syndrome and the surgical implications of cholecystcholedochal fistula. Br J Surg. 1990;77:743-745.

Gomez D, Rahman SH, Toogood GJ, Prasad KR, Lodge JP, Guillou PJ, Menon KV. Mirizzi’s syndrome – results from a large western experience. HPB (Oxford). 2006;8:474-479.

Yun EJ, Choi CS, Yoon DY, Seo YL, Chang SK, Kim JS, Woo JY. Combination of magnetic resonance cholangiopancreatography and computed tomography for preoperative diagnosis of the Mirizzi syndrome. J Comput Assist Tomogr. 2009;33: 636-640.

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.