Ισταμίνη

Η ισταμίνη είναι μια χημική ουσία που συμμετέχει στις λειτουργίες του ανοσοποιητικού, του γαστρεντερικού και του κεντρικού νευρικού συστήματος.

Μπορεί να προκαλέσει διαστολή των αιμοφόρων αγγέιων, και κίνητρο δράσης των λευκών αιμοσφαιρίων που αγωνίζονται να εξουδετερώσουν τον λοιμογόνο παράγοντα.

Η δυσανεξία στην ισταμίνη μπορεί να εμφανιστεί αν η ιδια δεν απομακρυνθεί από τον οργανισμό γρήγορα και αποτελεσματικά.

Τα συμπτώματα της δυσανεξίας στην ισταμίνη είναι: κεφαλαλγία, ημικρανία, υπέρταση, ίλιγγος, αρρυθμίες, ταχυκαρδία, εμετός, ναυτία, κοιλιακό άλγος, κνίδωση, οιδήματα.

Τα επίπεδα της ισταμίνης είναι αυξημένα στις αλλεγίες, στην αιμορραγία του γαστρεντερικού συστήματος, στο σύνδρομο διαρρέοντος εντέρου, στις βακτηριακές λοιμώξεις εντέρου, στην ανεπάρκεια διαμινοξειδάσης, στα τρόφιμσ πλούσια που είναι στην ισταμίνη.

Πηγες

Dyer J, Warren K, Merlin S, Metcalfe DD, Kaliner M. Measurement of plasma histamine: description of an improved method and normal values. J Allergy Clin Immunol 1982;70:82-87

Hershko AY, Dranitzki Z, Ulmanski R, Levi-Schaffer F, Naparstek Y. Constitutive hyperhistaminaemia: a possible mechanism for recurrent anaphylaxis. Scand J Clin Lab Invest 2001;61:449-452

Jarisch R, Wantke F. Wine and headache. Int Arch Allergy Immunol 1996;110:7-12

Maintz L, Novak N. Histamine and histamine intolerance. Am J Clin Nutr 2007;85:1185-1196

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.