Υπερτασικές κινητικές διαταραχές οισοφάγου

Υπερτασικές κινητικές διαταραχές οισοφάγου περιλαμβάνουν το  οπισθοστερνικό άλγος μη καρδιακής αιτιολογίας, τη δυσφαγία, τισ αναγωγές τροφής ή το οπισθοστερνικό καύσο, την κόπωση και απώλεια βάρους.

Η διάγνωση τίθεται με την κλινική εξέταση του ασθενούς και την μανομετρία οισοφάγου.

Η μανομετρία του οισοφάγου είναι μια εξέταση, η οποία παρέχει πληροφορίες για την κινητικότητα του σώματος του οισοφάγου, την λειτουργία και την πίεση των σφιγκτήρων του  και τις πιέσεις που δημιουργούνται στο εσωτερικό του οισοφάγου στην ηρεμία και στην κατάποση.

Στην μανομετρία οισοφάγου, ένας λεπτός σωλήνας περνά μέσα από τη μύτη , και μέσω του οισοφάγου φταίει στο στομάχι . Όταν ο σωλήνας φτάσει στο στομάχι, ο σωλήνας τραβιέται αργά πίσω στον οισοφάγο

Η διαγνωστική προσέγγιση ολοκληρώνεται με την οισοφαγογαστροσκόπιση και τον ενδοσκοπικό υπέρηχο για τον αποκλεισμό νεοπλασματικής νόσου.

 

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.