Η εξεταση της CK-MB.

Η κινάση της κρεατίνης CK  είναι ένα ένζυμο που βρίσκεται στους γραμμωτούς και στον καρδιακό μυϊκό ιστό και σε μικρότερες ποσότητες στον εγκέφαλο και αντανακλά τον καταβολισμό των ιστών ως αποτέλεσμα κυτταρικού τραυματισμού.

Η CK-MB είναι ένας  βιοδείκτης βλάβης του μυοκαρδίου.

Η εξέταση πραγματοποιείται για την ανίχνευση βλαβών του μυοκαρδίου που έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του καταβολισμού των ιστών στην περιοχή αυτή.

Η μέτρηση της CK-MB σε 9 ώρες από την έναρξη των συμπτωμάτων παρέχει ακριβή κλινική αξιολόγηση στο 99% των περιπτώσεων εμφράγματος του μυοκαρδίου.

Πηγές

Abbot B et al. Creatinine kinase. Kaplan A et at. Clin Chem The C.V. Mosby Co. St Louis. Toronto. Princeton 1984: 1112-116.

Gerhardt W. et al. Creatine kinase B-Subunit activity in serum after immunohinhibition of M-Subunit activity. Clin Chem 1979;(25/7): 1274-1280.

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.