Η ανοσοσφαιρίνη IgG.

Η ανοσοσφαιρίνη IgG  είναι μία γλυκοπρωτείνη που συντίθεται στα  Β Λεμφοκύτταρα και είναι η πιο άφθονη ανοσοσφαιρίνη στον ανθρώπινο ορό.

Κάθε μόριο της αποτελείται από 2L και 2H αλυσίδες.

Έχει την ικανότητα να προστατεύει τους ιστούς συμβάλλοντας στη φαγοκυττάρωση μικροβίων και στη εξουδετέρωση τοξινών και να συνδέει το συμπλήρωμα.

Είναι η μοναδική κατηγορία που μπορεί να περάσει το φραγμό του πλακούντα προσφέροντας ανοσία στο νεογνό.

Υπάρχουν τέσσερις υποκατηγορίες (υπότυποι, υποκλάσεις) της Ανοσοσφαιρίνης G, η IgG1, η IgG2, η IgG3 και η IgG4 εκ των οποίων IgG1 αποτελεί περίπου το 60-65% της συνολικής Ανοσοσφαιρίνης G, η IgG2 περίπου το 20-25%, η IgG3 το 6% και η IgG4 το 4% του συνόλου.

Οι αποκρίσεις του ανοσοποιητικού συστήματος για τη δημιουργία αντισωμάτων IgG έναντι ορισμένων αντιγόνων, έχουν σαν αποτέλεσμα την παραγωγή σε μεγαλύτερο βαθμό ενός υπότυπου IgG και την ελάχιστη ή καθόλου παράγωγη των υπόλοιπων υποτύπων.

Η μέτρηση της IgG1 αξιολογεί την Τ-κυτταρική απόκριση σε ασθενείς με χαμηλή απόκριση σε ιογενή ή βακτηριακά αντιγόνα και σύνδρομα ανοσοανεπάρκειας.

Η μέτρηση της IgG2 χρησιμοποιείται για την αξιολόγηση της παρουσίας αντιλιποπολυσκαχαριδικών αντισωμάτων, σε λοιμώξεις του αναπνευστικού, σε σύνδρομα ανοσολογικής ανεπάρκειας και σε ασθενείς οι οποίοι επιδεικνύουν χαμηλή απόκριση σε υδατανθρακικά αντιγόνα (ομάδα Α στρεπτόκοκκου και πνευμονιόκοκκου).

Η μέτρηση της IgG3 χρησιμοποιείται για την αξιολόγηση συνδρόμων ανοσοανεπάρκειας και στις υποτροπιάζουσες παραρρινοκολπίτιδες και μέσες ωτίτιδες.

Η μέτρηση της IgG4 χρησιμοποιείται για την αξιολόγηση των λοιμώξεων του αναπνευστικού, του άσθματος, της ανοσοθεραπείας και των αλλεργιών.

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.