Γαστρο Οισοφαγική Παλινδρόμηση

Η νόσος της Γαστρο Οισοφαγικής Παλινδρόμησης χαρακτηρίζεται από επαναλαμβανόμενες παλινδρομήσεις των οξέων του στομάχου προς τον οισοφάγο προκαλώντας βλάβες στο τοίχωμα του.

Εκδηλώνεται συνήθως µε οπισθοστερνικό καύσο, όξινες αναγωγές, ερυγές και δυσπεπτικά ενοχλήµατα και σπανιότερα µε δυσφαγία, οδυνοφαγία, υπερέκκριση σιέλου και αιµορραγία ανωτέρου πεπτικού.

Οι διατροφικές συνήθειες του ατόμου, η παχυσαρκία, το κάπνισμα, το αλκοόλ,  η διαφραγματοκήλη, το στρες είναι δυνατό να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη της Γαστρο-Οισοφαγικής Παλινδρόμησης.

Πέντε έως 12% των ασθενών αναπτύσσουν οισοφάγο Barrett.

Η παρακλινική διαγνωστική αξιολόγηση της νόσου  περιλαµβάνει την γαστροσκόπηση, το οισοφαγογράφηµα, το Bernstein test,την 24ωρηpHµετρία του οισοφάγου, το Billitec, την αντιστασιοµετρία, την οισοφαγική µενοµετρία και το γαστροοισοφαγικό σπινθηρογράφηµα.

Πηγές

Jacob P, Kahrilas PJ, Vanagunas A Peristaltic disfunction assocated with nonobsructive dysphagia in reflux disease. Dig Dis Sci 1990;35:939.

Kahrilas PJ, Dodds WJ, Dent J et al. The effect of sleep, spontaneous gastroesophageal reflux and a meal on UES pressure in humans. Gastroenterology 1987;;92:466.

Vakil NB, Kahrilas PJ, Dodds WJ et al. Absence of an upper esophageal sphincter response to acid reflux. Am J Gastroenterol 1989;84:606.

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.