Γαστρίτιδα

O όρος γαστρίτιδα αναφέρεται στις αλλοιώσεις του γαστρικού επιθηλίου που συνοδεύονται ιστολογικά από φλεγμονή και διακρίνονονται στις χρόνιες, τις οξείες και ειδικού τύπου.

Οι γαστρίτιδες προκαλώνται από λοιμώδη αίτια με κυρίαρχο το Ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού, αντιδράσεις υπερευαισθησίας και αυτοανοσίας, μολύνσεις από ιούς και παρασιτώσεις, λήψη φαρμάκων., αλκοόλ.

Τα συμπτώματα της γαστρίτιδας δεν είναι ειδικά. Αναφέρονται η ναυτία, ο καύσος, η ενόχληση στην άνω κοιλιακή χώρα. αίσθημα κορεσμού, φούσκωμα, απώλεια της όρεξης.

Η γαστρική βιοψία, μετά από ενδοσκόπηση ανώτερου πεπτικού είναι κύριο διαγνωστικό μέσο των φλεγμονωδών παθήσεων και των νεοπλασιών του γαστρικού βλεννογόνου.

Πηγές

Johnsen R, Bernerson, Straume B, et al. Prevalence of endoscopic and histological findings in subjects with and without dyspepsia. BMJ 1991;302:740-52

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.