Εργαστηριακή Διερεύνηση Πνευμονίας

Τα κυριότερα συμπτώματα της πνευμονίας είναι πυρετός (συνήθως υψηλός), παραγωγικός βήχας, δύσπνοια, αιμόφυρτα πτύελα ,αρθραλγίες, μυαλγίες, κοιλιακό άλγος, εμετοί, διάρροιες.

Η πνευμονία επιβεβαιώνεται ακτινολογικά και η ακτινογραφία θώρακος αποτελεί βασική εξέταση, ενώ περισσότερες πληροφορίες παρέχονται ασφαλώς με την αξονική τομογραφία θώρακος.

Η έκταση των ακτινολογικών ευρημάτων εισφέρει στην ταυτοποίηση της βαρύτητας της παθήσεως και στη λήψη αποφάσεων σχετικά με τον τρόπου διαχειρίσεώς της.

Η λοβαία πύκνωση, η παρουσία κοιλοτήτων, και η παραπνευμονική πλευριτική συλογή, είναι ευρήματα, δηλωτικά μικροβιακής λοιμώξεως, ενώ, αντίθετα, η διάχυτη κατανομή, αμτφοτερόπλευρη, προσιδιάζουν σε λοίμωξη από Legionella ή σε ιογενή πνευμονία.

Επειδή η υπερκατανάλωση αντιβιοτικών για τη θεραπεία των λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, επάγει την ανάπτυξη ανθεκτικών περιπτώσεων, ενώ δεν είναι απαλλαγμένη παρενεργειών, η ταυτοποίηση εκείνων των ασθενών με πραγματική μικροβιακή πνευμονία είναι απαραίτητη.

Στον εργαστηριακό έλεγχο συνήθως εμφανίζεται λευκοκυττάρωση ή λευκοπενία και αύξηση των δεικτών φλεγμονής CRP, ΤΚΕ.

Τα κυριότερα συμπτώματα της πνευμονίας είναι πυρετός (συνήθως υψηλός), παραγωγικός βήχας, δύσπνοια, αιμόφυρτα πτύελα ,αρθραλγίες, μυαλγίες, κοιλιακό άλγος, εμετοί, διάρροιες.

Η πνευμονία παρουσιάζει σοβαρές επιπλοκές όπως πλευρίτιδα, σήψη, πνευμονικό απόστημα, οξεία αναπνευστική δυσχέρεια, μυοκαρδίτιδα.

 

 

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.