Έλεγχος του διαρρέοντος εντέρου

Ο έλεγχος του διαρρέοντος εντέρου είναι μια μη επεμβατική εξέταση για την εκτίμηση της ακεραιότητας και της λειτουργικότητας του εντερικού βλεννογόνου.

Με αυτή την εξέταση μπορεί να διαγνωσθεί το σύνδρομο του διαρρέοντος εντέρου, η παθολογικά αυξημένη εντερική διαπερατότητα, η οποία συνδέεται συχνά με φλεγμονές του γαστρεντερικού σωλήνα, τροφική δυσανεξία και τροφικές αλλεργίες, χρόνια φλεγμονή, δυσαπορρόφηση θρεπτικών συστατικών και διατροφικές ελλείψεις, αυτοάνοσα νοσήματα.

Ο έλεγχος του διαρρέοντος εντέρου εξετάζει την ικανότητα δυο μικρών μορίων, της λακτουλόζης και της μαννιτόλης, να περνούν διαμέσου του εντερικού επιθηλίου. Η δοκιμή αυτή απαιτεί τη λήψη ενός διαλύματος λακτουλόζης και μαννιτόλης και στη συνέχεια εξάωρη συλλογή ούρων.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Διαγνωστικό Test Covid-19

Αξιόπιστα και με ασφάλεια από το σπίτι σας

Θέλετε να μάθετε άμεσα, αξιόπιστα και από την ασφάλεια του σπιτιού σας αν νοσείτε από τον νέο κορωνοϊό COVID-19;

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.