Ελαστογραφία

Η Ελαστογραφία είναι μία υπερηχογραφική μέθοδος μέτρησης της ελαστικότητας και της σκληρότητας των ιστών. Είναι προέκταση της υπερηχογραφικής εικόνας και προσθέτει στο υπερηχογράφημα μία νέα διάσταση μελέτης των ιστών.

Eφαρμόζεται πρακτικά σε όλα τα όργανα στου ανθρώπινου σώματος προσθέτοντας, πέρα από τις μορφολογικές, κινητικές και αιμοδυναμικές πληροφορίες που ήδη προτείνει η Υπερηχογραφία, νέες πληροφορίες για την ελαστικότητα των ιστών.

Το σύνολο των δεδομένων που προκύπτουν από την Υπερηχογραφία, ιδιαίτερα αν προστεθούν τα ευρήματα της Ελαστογραφίας, τείνουν στην ιστολογική διάγνωση όπως στην ατραυματική, ιστολογική διάγνωση.

Οι περισσότεροι κατασκευαστές προτείνουν αποτελεσματικές λύσεις για τα επιφανειακά όργανα, όπως είναι ο θυρεοειδής, ο μαστός, ο όρχις, το μυοσκελετικό σύστημα, που είναι ένα σχετικά εύκολο πεδίο εφαρμογής της Strain Ελαστογραφίας.

Με την ελαστογραφία:

  • Επιλέγονται καλύτερα τα προς βιοψία ευρήματα και μειώνονται οι βιοψίες.
  • Σχεδιάζεται έτσι η βιοψία, ώστε τα δείγματα να είναι υψηλής διαγνωστικής αξίας.

  • Αναδεικνύονται μικρές βλάβες, όπου ο συνηθισμένος υπερηχογραφικός έλεγχος αδυνατεί να εντοπίσει.

  • Αναδεικνύεται η πραγματική έκταση της βλάβης, που μπορεί να είναι μεγαλύτερη από την αρχική εικόνα στο συνήθη υπερηχογραφικό έλεγχο.

  • Παρακολουθούνται πληρέστερα τα ευρήματα, αν ενδείκνυται παρακολούθηση.

Εφαρμόζεται:

  • Στη παρακολούθηση χρονίων ηπατικών νόσων.

  • Στη διερεύνηση όζων στον υπερηχογραφικό έλεγχο του θυρεοειδή.

  • Στη διερεύνηση ύποπτων ευρημάτων στον υπερηχογραφικό έλεγχο των μαστών.

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.