Εκκριτική Ωτίτιδα

Είναι η συλλογή άσηπτου υγρού στην κοιλότητα του μέσου ωτός λόγω κακής λειτουργίας της ευσταχιανής σάλπιγγας, με αποτέλεσμα παροδική βαρηκοΐα μετρίου βαθμού.

Tα συνυπάρχοντα συμπτώματα μπορεί να είναι η αυτοφωνία, η διαταραχή της ισορροπίας, οι εμβοές,

Παράγοντες κινδύνου αποτελούν η υπερτροφία των αδενοειδών εκβλαστήσεων, οι ρινίτιδες, οι αμυγδαλίτιδες, η αλλεργία, οι ιογενείς και οι μικροβιακές λοιμώξεις, .

Η νόσος παρουσιάζεται σε παιδιά σε ποσοστό 70 έως 80%, αλλά μπορεί να παρουσιαστεί και σε οποιαδήποτε ηλικία.

Η διάγνωση μπορεί να γίνει με την ακουολογική εξέταση, την  ενδοσκόπηση, με εργαστηριακό έλεγχο τυμπανογράμματος τύπου Β και από την κλινική εικόνα του ασθενή.

Πηγές

Butler CC, van der Voort JH. Oral or topical nasal steroids for hearing loss associated with otitis media with effusion in children (Cochrane Review). The Cochrane Library. Issue 3, 2001. Oxford. (A meta-analysis of the effect of nasal topical and systemic steroids on OME.)

Kubba H, Pearson JP, Birchall JP. The etiology of otitis media with effusion: a review. Clin Otolaryngol Allied Sci. 2000;25:181. (Overview of the current research developments in the etiology of OME.)

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.