Εγκυμοσύνη και Αλκοόλ.

Είναι γνωστό ότι το αλκοόλ περνάει διαμέσου του πλακούντα στο αίμα του εμβρύου. Έχει τις ίδιες συγκεντρώσεις που υπάρχουν στο αίμα της μητέρας, αλλά χρειάζεται διπλάσιος χρόνος για να αποβληθεί.

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Μαιευτήρων-Γυναικολόγων και η Αμερικανική Παιδιατρική Ακαδημία, συμβουλεύουν ότι καμία ποσότητα αλκοόλης δεν είναι ασφαλής στη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Σε περιπτώσεις μεγάλης κατανάλωσης αλκοόλ στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, υπάρχουν σοβαρές μαιευτικές επιπλοκές όπως αποβολή εμβρύου, πρόωρος τοκετός και ο κίνδυνος εμφάνισης του Εμβρυϊκού Συνδρόμου Αλκοόλης.

Το σύνδρομο αυτό χαρακτηρίζεται από το χαμηλό βάρος νεογνών, διανοητική υστέρηση, παραμορφώσεις στο πρόσωπο, στα άκρα, στην καρδιά και στο κεντρικό νευρικό σύστημα και υψηλό ποσοστό θνησιμότητας.

Τα νεογνά που επιβιώνουν, μπορεί να παρουσιάζουν διαταραχές στην όραση και στη μάθηση, στη μνήμη, στη συγκέντρωση και προβλήματα αντίληψης συμπεριφοράς.

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Διαγνωστικό Test Covid-19

Αξιόπιστα και με ασφάλεια από το σπίτι σας

Θέλετε να μάθετε άμεσα, αξιόπιστα και από την ασφάλεια του σπιτιού σας αν νοσείτε από τον νέο κορωνοϊό COVID-19;

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.