Δυστονία

Η δυστονία είναι μια κινητική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από ακούσιους μυϊκούς σπασμούς.

Ανάλογα με την κατανομή μυϊκών σπασμών η δυστονία διακρίνεται σε εστιακή, τμηματική, πολυεστιακή, γενικευμένη, και ημιδυστονία.

Η συχνότερη δυστονία που συναντάται είναι η αυχενική ή ραιβόκρανο και αφορά τις συσπάσεις στους μύες του αυχένα που κάνουν το κεφάλι να κινείται με τρομώδεις κινήσεις.

Η δυστονία γενικά φαίνεται να σχετίζεται με πρόβλημα στα βασικά γάγγλια, στις περιοχές του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνες για τις συσπάσεις των μυών.

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά αίτια για να εκδηλωθεί μια δυστονία. Ορισμένοι άνθρωποι εμφανίζουν δυστονία λόγο κληρονομικότητας, και άλλοι μετά από εγκεφαλικό τραυματισμό ή λοίμωξη, έκθεση σε φάρμακο ή χημικό.

Η διάγνωση της δυστονίας προκύπτει μετά από μία απλή νευρολογική εξέταση, από αιματολογικές εξετάσεις και απεικονιστικές εγκεφάλου.

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.