Διέγερση πνευμονογαστρικού νεύρου

Το πνευμονογαστρικό νεύρο (VNS) αποτελεί πολύ σημαντική οδό μεταφοράς πληροφοριών από το σώμα στον εγκέφαλο, καθώς δια μέσου αυτού, διέρχεται σχεδόν το 80% των νευρικών του ινών.

Σε αυστηρά επιλεγμένα περιστατικά με φαρμακοναθεκτική επιληψία και κατάθλιψη εφαρμόζεται η μέθοδος της διέγερσης του Πνευμονογαστρικού Νεύρου (Vagus Nerve Stimulation) που αποτελεί

Ο διεγέρτης εφαρμόζει ηλεκτρικούς παλμούς στο Πνευμονογαστρικό Νεύρο με στόχο να ελέγξει τις επιληπτικές κρίσεις. Από το πνευμονογαστρικού νεύρο που βρίσκεται στον τράχηλο,  οι ηλεκτρικοί παλμοί φτάνουν στην περιοχή του εγκεφάλου στην οποία δημιουργούνται οι επιληπτικές κρίσεις και την «βραχυκυκλώνουν», προκειμένου να αμβλύνουν τη συχνότητά και την έντασή τους.

Ο ασθενής οδηγείται στη χειρουργική κλίνη, όπου υπό γενική αναισθησία με μια μικρή τομή στον τράχηλο τοποθετείται ειδικό ηλεκτροδίο που περιβρογχίζει το νεύρο. Το ηλεκτρόδιο μετά συνδέεται με νευροδιεγέρτη στην υποκλείδια χώρα. Ο ασθενής εξέρχεται ακόμη και την ίδια μέρα, αφού οι ρυθμίσεις πραγματοποιούνται στα εξωτερικά ιατρεία.

Από τη μεριά της ασφάλειας της μεθόδου, δεν αναφέρονται βλάβες του πνευμονογαστρικού νεύρου ή ασυστολίες. Το σύστημα δεν επηρεάζεται από τα συνήθη μαγνητικά πεδία, αλλά απαιτείται ειδικό πρωτόκολλο διενέργειας MRI.

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.