Διαλείπουσα χωλότητα

Διαλείπουσα χωλότητα ονομάζεται ο πόνος στους γλουτούς, μηρούς, γάμπες ή πέλματα που εμφανίζεται μόνο στο περπάτημα και εξαφανίζεται με την ξεκούραση.

Οφείλεται σε μειωμένη ροή αίματος με τις αρτηρίες προς τα κάτω μέλη.

Η συνηθέστερη αιτία είναι η αθηροσκλήρυνση που μπορεί να προκαλέσει στένωση ή απόφραξη μιας αρτηρίας.

Όταν η πάθηση αυτή προσβάλλει την κοιλιακή αορτή, τις λαγόνιες, τις μηριαίες, την ιγνυακή ή τις κνημιαίες αρτηρίες, δηλαδή τις αρτηρίες που τροφοδοτούν με αίμα τα κάτω μέλη, ονομάζεται περιφερική αποφρακτική αρτηριοπάθεια ή περιφερική αγγειακή νόσος.

Αν η διαλείπουσα χωλότητα είναι αγγειακής αιτιολογίας, συνήθως συνιστάται μέτρηση σφυροβραχιόνιου δείκτη πίεσης, και εξετάσεις αίματος περιλαμβανομένης της χοληστερόλης ή άλλων δεικτών αρτηριοπάθειας, υπερηχογράφημα έγχρωμης ροής (triplex), ψηφιακή αγγειογραφία κοιλιακής αορτής, λαγονίων αρτηριών και αρτηριών κάτω μελών, αξονική αγγειογραφία (CTA), μαγνητική αγγειογραφία.

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.