Διάγνωση της Διαβητικής Νεφρικής Νόσου

Η διάγνωση της Διαβητικής Νεφρικής Νόσου, αργεί, διότι στα αρχικά στάδια δεν υπάρχουν συμπτώματα.

Οι παράγοντες κινδύνου που αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης Διαβητικής Νεφρικής Νόσου είναι η υπεργλυκαιμία, η υψηλή αρτηριακή πίεση, το οικογενειακό ιστορικό, η υψηλή χοληστερολη και το κάπνισμα.

Η έγκαιρη διάγνωση της Διαβητικής Νεφρικής Νόσου γίνεται με την η ανεύρεση της αλβουμίνης στα ούρα. Η μέτρηση της αλβουμίνης σε σχέση με την κρεατινίνη σε ένα τυχαίο δείγμα ούρων (λόγος αλβουμίνης/ κρεατινίνη) και οι  αιματολογικές εξετάσεις με την μέτρηση ουρίας και κρεατινίνης μαζί με τον υπολογισμό του  δείκτη  σπειραματικής διήθησης( GFR) χρησιμοποιούνται για την εκτίμηση του  κατά πόσο έχει επηρεαστεί η νεφρική λειτουργία.

Ο υπερηχογραφικός έλεγχος είναι απαραίτητος για την εκτίμηση του μεγέθους και της δομής των νεφρών, και η νεφρική βιοψία χρειάζεται για να αποκλειστεί η ύπαρξη άλλου είδους νεφρικής βλάβης η οποία μπορεί να διαφοροποιήσει τη θεραπευτική προσέγγιση. .

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Διαγνωστικό Test Covid-19

Αξιόπιστα και με ασφάλεια από το σπίτι σας

Θέλετε να μάθετε άμεσα, αξιόπιστα και από την ασφάλεια του σπιτιού σας αν νοσείτε από τον νέο κορωνοϊό COVID-19;

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.