Διαδικασία πλυσίματος

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΛΥΣΙΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΟΥΡΩΝ ΒΡΕΦΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΩΝ
Η ουρολοίμωξη είναι μία από τις πιο συχνές λοιμώξεις της βρεφικής και παιδικής ηλικίας. Ο μόνος τρόπος για να διαγνωστεί, είναι η καλλιέργεια ούρων. Στα βρέφη και στα νήπια που ακόμη φορούν πάνες, χρειάζεται να συλλεχθούν τα ούρα σε ειδικό αποστειρωμένο σακουλάκι έπειτα από σχολαστικό καθαρισμό της περιοχής.  Το Μικροβιολογικό Κέντρο Meganalysis  διαθέτει ειδικά διαμορφωμένο χώρο για τη σωστή διαδικασία της συλλογής ούρων στα βρέφη και στα νήπια.
Διαδικασία πλυσίματος
Κρατώντας αγκαλιά το βρέφος με ανοιχτά τα πόδια, ξεπλένουμε με χλιαρό νερό την περιοχή των γεννητικών οργάνων. Σαπουνίζουμε με απλό σαπούνι ( αποφυγή χρήσης betadine ή άλλου είδους αντισηπτικού σκευάσματος ) εξωτερικά την περιοχή και ξεπλένουμε με άφθονο νερό. Επαναλαμβάνουμε  τη διαδικασία κατά τον ίδιο τρόπο 3-4 φορές. Ξεπλένουμε πολύ καλά με νερό και τέλος με φυσιολογικό ορό. Στην συνέχεια η περιοχή καθαρίζεται σχολαστικά με αποστειρωμένη γάζα. Επαναλαμβάνεται  το σκούπισμα χρησιμοποιώντας διαφορετική γάζα έως ότου στεγνώσει η περιοχή.  Με αυτόν τον τρόπο, απομακρύνουμε όσα μικρόβια παρέμειναν εκεί και επιτυγχάνουμε το στέγνωμα της περιοχής, ώστε να κολλήσει καλά το ειδικό αποστειρωμένο σακουλάκι.
Τέλος, τοποθετούμε προσεκτικά το ειδικό σακουλάκι το οποίο μπορεί να παραμείνει στην περιοχή 30-40 λεπτά. Εάν το παιδί  δεν έχει ουρήσει μετά το πέρασμα των 40 λεπτών,  γίνεται αντικατάσταση του ειδικού συλλέκτη με ένα καινούριο, εφόσον έχει επαναληφθεί  η διαδικασία πλυσίματος.

Χρήσιμες συμβουλές για τους γονείς

  • Μετά το τελευταίο πλύσιμο του παιδιού στο σπίτι, πριν προσέλθετε στο εργαστήριο, δεν πρέπει να γίνεται τοπική χρήση κρέμας, πούδρας ή άλλων σχετικών προϊόντων, τα οποία μπορούν να επηρεάσουν τα αποτελέσματα της εξέτασης.
  • Η διαδικασία αυτή  μπορεί να διεξαχθεί αρκετές φορές ,γι αυτό η παρουσία και η συμβολή του γονέα κρίνεται απαραίτητη για την ομαλή διεξαγωγή του πλυσίματος.   

                                                                                                          
Παιδομικροβιολογικό Τμήμα    
Διαγνωστικών Εργαστηρίων Γαλατσίου  Meganalysis

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.