Διαβητική Κετοξέωση

Η διαβητική κετοξέωση αποτελεί μια οξεία μεταβολική διαταραχή.

Δημιουργείται σε συνθήκες έλλειψης ινσουλίνης και υπερέκκρισης των ανταγωνιστών της γλυκαγόνης, της αυξητικής ορμόνης, της κορτιζόλης και των κατεχολαμινών.

Παρουσιάζεται σε άτομα με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2.

Η έλλειψη της ινσουλίνης, οδηγεί στην αύξηση της νεογλυκογένεσης και της λιπόλυσης.

Τα συμπτώματα που παρατηρούνται είναι κόπωση, ανορεξία, ναυτία και εμετοί, κοιλιακό άλγος, ορθοστατική υπόταση, ταχυκαρδία.

Η εργαστηριακή διερεύνηση είναι απαραίτητη για τη διάγνωση της νόσου και περιλαμβάνει τον έλεγχο της γλυκόζης, της κετόνης στο αίμα και στα ούρα, το ph αρτηριακού αίματος την μέτρηση ηλεκτρολυτών, την μέτρηση της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης, την  μέτρηση της κρεατινινης και της αμυλάσης.

Πηγές

Wilson JF. In clinic. Diabetic ketoacidosis. Ann Intern Med 5; 152: ITC1-16.

Kitabchi AE, Umpierrez GE, Murphy MB, Kreisberg RA. Hyperglycemic crises in adult patients with diabetes: a consensus statement from the American Diabetes Association. Diabetes Care 2006; 29: 2739-48.

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.