Διαβητική Καρδιοπάθεια

Πάρα πολλές μελέτες, συγκεκριμένα όλες όσες έχουν γίνει για την καρδιοπάθεια των διαβητικών, δείχνουν ότι το 40% των διαβητικών, ανδρών και γυναικών, εμφανίζουν βουβό, σιωπηρό, έμφραγμα.

O διαβητικός ασθενής κινδυνεύει περισσότερο να  υποστεί  καρδιακή  προσβολή γατί προσβάλλονται συχνότερα οι αρτηριές της καρδιάς.

Η βλάβη στο τοίχωμα των αρτηριών της καρδιάς είναι τόσο σοβαρή ώστε και εάν ακόμα χρειαστεί να επιχειρηθεί αγγειοπλαστική ή εγχείρηση by pass, ο διαβητικός ασθενής έχει τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες να αποτύχει η επέμβασή του, συγκριτικά με έναν άρρωστο με στεφανιαία νόσο χωρίς σακχαρώδη διαβήτη.

Εκτός από αυτό, όταν ο διαβήτης προσβάλλει τα αγγεία της μικροκυκλοφορίας, τότε προκαλείται προσβολή του μυοκαρδίου από μυοκαρδιοπάθεια  που ονομάζεται διαβητική μυοκαρδιοπάθεια.

Οι θεραπευτικοί στόχοι για τα διαβητικά άτομα περιλαμβάνουν:

  • γλυκαιμικό έλεγχο με γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη και μέτρηση σακχάρου
  • μέτρηση αρτηριακής πίεσης
  • μέτρηση ολικής χοληστερόλης και LDL, HDL,  τριγλυκεριδίων και ολικών λιπιδίων.

 

 

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.