Δερματοπαθητική Λεμφαδενοπάθεια

Η δερματοπαθητική λεμφαδενοπάθεια είναι αντιδραστική λεμφαδενοπάθεια που παρατηρείται σε ασθενείς με χρόνιες δερματοπάθειες ή σπογγοειδή μυκητίαση.

Ιστολογικά οι λεμφαδένες διατηρούν την αρχιτεκτονική τους δομή και παρουσιάζουν έντονη έκπτυξη της  θυμοεξαρτώμενης φλοιώδους μοίρας, όπου σχηματίζονται τα τριτογενή λεμφοζίδια με τη χαρακτηριστική εικόνα του έναστρου ουρανού.

Η τελευταία εικόνα σχηματίζεται από την παρουσία αραιοχρωματικών περιοχών αποτελούμενων από ιστιοκύτταρα, κύτταρα Langerhans (S100+, CD1a+) και δενδριτικά κύτταρα (Interdigitating Dendritic cells, S100+, CD1a-), ανάμεσα στα πυκνοχρωματικά λεμφοκύτταρα.

Παρατηρούνται επίσης αφρώδη ιστιοκύτταρα καθώς και ιστιοκύτταρα που φαγοκυτταρώνουν μελανίνη ή/και σίδηρο που αναδεικνύονται με ειδικές ιστοχημικές χρώσεις.

 

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.