Βλαστική πυοστοματίτιδα

Η κλινική εικόνα της βλαστικής πυοστοματίτιδας χαρακτηρίζεται από την έκθυση πολυάριθμων εύθραυστων φλυκταινιδίων στο στοματικό βλεννογόνο και στα χείλη, τα οποία όταν διαρρηγνύονται, συρρέουν και εγκαταλείπουν ελκώσεις και αιμορραγικές διαβρώσεις.

Οι βλάβες συνοδεύονται από πόνο και στο υπέδαφος των διαβρώσεων υπάρχει βλαστική υπερτροφία του βλεννογόνου, που διακόπτεται από ένα πλέγμα διασταυρούμενων ραγάδων.

Η δοκιμασία άμεσου ανοσοφθορισμού σε δείγμα ιστού του στοματικού βλεννογόνου συνήθως βοηθά στη διαφορική διάγνωση από τις πομφολυγώδεις δερματοπάθειες. Επιπρόσθετες μικροβιολογικές εξετάσεις είναι απαραίτητες για τον αποκλεισμό ιογενούς, βακτηριακής ή μυκητιασικής αιτιολογίας των βλαβών.

Πηγές

MARKOPOULOS AK, ANTONIADES DZ, GAGA E. Pyostomatitis vegetans as an oral manifestation of ulcerative colitis: Report of two cases. Oral Surg Oral Med Oral Pathol Oral Radiol Endod 2005, 100:195−196

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Διαγνωστικό Test Covid-19

Αξιόπιστα και με ασφάλεια από το σπίτι σας

Θέλετε να μάθετε άμεσα, αξιόπιστα και από την ασφάλεια του σπιτιού σας αν νοσείτε από τον νέο κορωνοϊό COVID-19;

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.