Άσθμα

Το άσθμα αποτελεί μια χρόνια φλεγμονή των αεραγωγών, στην οποία συμμετέχουν πολλά διαφορετικά κύτταρα, προκαλώντας τη στένωσή τους.

Ο όρος άσθμα ενηλίκων αναφέρεται σε παιδικό άσθμα το οποίο έχει συνεχιστεί και στην ενήλικη ζωή, σε άσθμα το οποίο έχει επανεμφανιστεί έπειτα από σχετική πάθηση στην παιδική ηλικία και κατόπιν εξάλειψής του και σε άσθμα το οποίο έχει εμφανιστεί μόνο στην ενήλικη ζωή.

Το άσθμα ενηλίκων συνδέεται συχνά με αλλεργίες και συνοδεύεται από άλλες αλλεργικές ασθένειες, όπως η αλλεργική ρινίτιδα.

Προκαλεί συνεχή συμπτώματα συριγμού, δύσπνοιας, στηθάγχης και βήχα. Κάποιες φορές, αυτά ενδέχεται να επιδεινωθούν με την πάροδο του χρόνου, οδηγώντας σε σοβαρή στένωση των αεραγωγών, δηλαδή κρίση άσθματος. Η επιδείνωση των συμπτωμάτων προκαλείται συνήθως από πνευμονικές λοιμώξεις.

Ερευνητές έχουν εντοπίσει ένα μικρό αριθμό γονιδίων τα οποία καθιστούν τους ανθρώπους πιο επιρρεπείς στην εμφάνιση άσθματος. Ωστόσο, απαιτείται περαιτέρω έρευνα για να δοκιμαστούν διαφορετικά γονίδια και οι επιπτώσεις τους στην ασθένεια.

Η διαχείριση της άσθματος περιλαμβάνει:

  • Αποφυγή του παθητικού ή ενεργητικού καπνίσματος

  • Εντοπισμό παραγόντων, χημικών ή φυσικών ουσιών που προκαλούν ή επιδεινώνουν τα συμπτώματα

  • Αποφυγή έκθεσης σε αερομεταφερόμενα αλλεργιογόνα

  • Αποφυγή έκθεσης σε υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Πηγές

https://www.erswhitebook.org/chapters/adult-asthma/

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.