Άσθμα

Το άσθμα είναι μια ετερογενής νόσος που συνήθως χαρακτηρίζεται από χρόνια φλεγμονή των αεραγωγών.

Ορίζεται από το ιστορικό των αναπνευστικών συμπτωμάτων, όπως η συρίττουσα αναπνοή, η δυσκολία στην αναπνοή, το σφίξιμο στο στήθος και o βήχας που ποικίλλουν στο χρόνο που εμφανίζονται και στην ένταση, μαζί με ποικίλου βαθμού περιορισμό της εκπνευστικής ροής.

Οι αλλαγές στη συχνότητα και τη βαρύτητα των συμπτωμάτων του άσθματος μπορεί να προκληθούν από παράγοντες, όπως άσκηση, έκθεση σε αλλεργιογόνο ή ερεθιστικό παράγοντα, αλλαγή του καιρού, ιογενής λοίμωξη του αναπνευστικού.

Για τη διάγνωση του άσθματος είναι απαραίτητη η ολοκληρωμένη κλινική προσέγγιση του ασθενούς, ο εργαστηριακός έλεγχος που περιλαμβάνει εξετάσεις αίματος, προσδιορισμό της ολικής IgE του αίματος, σπιρομέτρηση, ακτινογραφία θώρακα, αλλεργικές δερματικές δοκιμασίες και ενδεχομένως δοκιμασία καρδιοπνευμονικής άσκησης με πρωτόκολλο ανίχνευσης Βρογχικού Άσθματος.

Πηγές

https://eclass.upatras.gr/modules/document/file.php

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.