Ασβέστιο

Το Ασβέστιο βρίσκεται στο αίμα σε δύο μορφές. Περίπου το 50% βρίσκεται σε ελεύθερη μορφή και το άλλο 50% είναι συνδεδεμένο με πρωτεΐνες του πλάσματος, κυρίως με την αλβουμίνη. Εκείνο, που κυκλοφορεί σε ελεύθερη μορφή, είναι το βιολογικά δραστικό. Οπότε, η κλίση μεταξύ ενδοκυττάριου και εξωκυττάριου ασβεστίου είναι ζωτικής σημασίας για την λειτουργία ειδικά των διεγέρσιμων κυττάρων.

Το ασβέστιο είναι απαραίτητο  για τη μηχανική ενίσχυση των οστών, καθώς παίζει ρόλο οστεοποίησης, και για τη φυσιολογική πήξη του αίματος.

Το ασβεστιο δίνει χρήσιμα το παρόν του στη νευρική μετάδοση, στη σύσπαση των μυών, στη νευρομυϊκή διεγερσιμότητα και στο ρυθμό της καρδιάς.

Ασβεστιοτρόπες ορμόνες είναι η βιταμίνη D, η καλσιφερόλη,  η παραθορμόνη, η καλσιτονίνη.

Το ασβέστιο στο άιμα δεν αποτελεί δείκτη επάρκειας ασβεστίου με τη διατροφή, αλλά ενεργή ορμόνη, που με τις αλλαγές στην συγκέντρωσή της, ρυθμίζει πολλά συστήματα.

H εξέταση χρησιμεύει για τον έλεγχο, τη διάγνωση και την παρακολούθηση ενός εύρους συνθηκών που αφορούν τα οστά, τη καρδιά, τα νεύρα, τα νεφρά και τα δόντια.

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.