Αρθροσκόπηση γόνατος

Η αρθροσκόπηση γόνατος αποτελεί την πιο αξιόπιστη τεχνική για τη διάγνωση και θεραπεία κακώσεων και άλλων παθήσεων της άρθρω

Γίνεται με τη βοήθεια μιας μικρής κάμερας συνδεδεμένης με φακό οπτικών ινών η οποία εισάγεται στην άρθρωση και δίνει στο γιατρό τη δυνατότητα να δει το εσωτερικό του γόνατος χωρίς να απαιτείται χειρουργική τομή παρά μόνο 2 μικρές οπές εκατέρωθεν του γόνατος.

Η αρθροσκόπηση γόνατος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διάγνωση ή τη θεραπεία τραυματικών ή εκφυλιστικών ρήξεων των μηνίσκων, βλαβών του αρθρικού χόνδρου, ρήξεων των χιαστών συνδέσμων, εξαρθρήματος επιγονατίδας, φλεγμονών του αρθρικού υμένα.

Είναι μια ελάχιστα επεμβατική μέθοδος με πολλαπλά οφέλη για τον ασθενή σε σύγκριση με τις ανοικτές χειρουργικές επεμβάσεις:

  • Οι τομές που γίνονται είναι πολύ μικρότερες οπότε και το τραύμα που δημιουργείται είναι περιορισμένο, μειώνοντας τις πιθανότητες επιπλοκών.
  • Λιγότερη αιμορραγία κατά τη διάρκεια της επέμβασης.
  • Ο χειρουργός έχει καλύτερη ορατότητα ακόμα και σε περιοχές της άρθρωσης με δύσκολη πρόσβαση.
  • Οι ουλές που δημιουργούνται είναι μικρότερες και το αισθητικό αποτέλεσμα μετά την επέμβαση είναι πολύ καλύτερο.
  • Ο μετεγχειρητικός πόνος είναι περιορισμένος.
  • Η ανάρρωση είναι πιο γρήγορη και η επιστροφή στην εργασία και τις καθημερινές δραστηριότητες είναι ταχύτερη.

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.