Αποφρακτική σιελαδενίτιδα

Η αποφρακτική σιελαδενίτιδα είναι μια βακτηριακή λοίμωξη του σιελογόνου αδένα που συνήθως οφείλεται στην ύπαρξη πέτρας με αποτέλεσμα την απόφραξη ή την ύπαρξη ηλεκτρολυτικών διαταραχών με στάση του σάλιου.

Η σιελαδενίτιδα είναι πιο συχνή στην παρωτίδα και εμφανίζεται συνήθως σε ασθενείς 50 έως 60 ετών, σε χρονίως πάσχοντες ασθενείς με ξηροστομία, σε άτομα με σύνδρομο Sjogren και σε όσους έχουν υποβληθεί σε ακτινοθεραπεία στην στοματική κοιλότητα.

Στην αποφρακτική σιελαδενίτιδα ταυτοποιείται συνήθως ο μικροργανισμός Staphylococcus Aureus.

Τα συμπτώματα που εμφανίζονται είναι ο πόνος, η ερυθρότητα, πυρετός, ρίγος, πύο και διόγκωση αδένα.

Το υπερηχογράφημα και η αξονική και η μαγνητική τομογραφία, μπορούν να επιβεβαιώσουν την σιελαδενίτιδα ή το απόστημα που δεν είναι εμφανές κλινικά.

Εάν υπάρχει πυώδης έκκριση από τον πόρο του προσβεβλημένου αδένα, αυτό στέλνεται για καλλιέργεια για την ταυτοποίηση του μικροοργανισμού.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Διαγνωστικό Test Covid-19

Αξιόπιστα και με ασφάλεια από το σπίτι σας

Θέλετε να μάθετε άμεσα, αξιόπιστα και από την ασφάλεια του σπιτιού σας αν νοσείτε από τον νέο κορωνοϊό COVID-19;

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.