Αντισώματα Κατά Κυτταροπλάσματος Των Ουδετερόφιλων

Είναι αντισώματα που στρέφονται κατά διαφόρων συστατικών του κυτταροπλάσματος των ουδετερόφιλων κυττάρων και των μονοκυττάρων.

Τα ANCA αποτελούν πολύτιμους διαγνωστικούς και προγνωστικούς δείκτες σε ασθενείς με κοκκιωμάτωση Wegener και μικροσκοπική πολυαγγειίτιδα.

Aνιχνεύονται επιπρόσθετα σε αυτοάνοσες παθήσεις, στα φλεγμονώδη νοσήματα του έντερου, στην πρωτοπαθή σκληρυντική χολαγγειίτιδα, στη ρευματοειδή αρθρίτιδα, στο σύνδρομο Felty, στο συστηματικό ερυθηματώδη λύκο.

Ανιχνεύονται με δύο εργαστηριακές μεθόδους με έμμεσο ανοσοφθορισμό και με ανοσοενζυμική μέθοδο.

Πηγές

Roozendaal C, Kallenberg CGM. Antineutrophilcytoplasm autoantibodies (ANCA) in autoimmune liver diseases. Hepatogastrenterology 1999; 46:3034-40.

Lindgren S, Nilsson Nassberger L, Verbaan H, Wieslander J. Anti-neutrophil cytoplasmic antibodies in patients with chronic liver diseases; prevalence, antigen specificity and predictive value for diagnosis of autoimmune liver disease. Swedish Internal Medicine Liver Cluch. J Gastroenterology Hepatol 2000; 15:437-42.

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.