Αντιπηκτικό Λύκου

Η εξέταση Αντιπηκτικό Λύκου είναι μια σειρά από δοκιμασίες που ρησιμοποιούνται για την ανίχνευση του Αντιπηκτικού Λύκου (LA) στο αίμα.

Το Αντιπηκτικό Λύκου είναι ένα αυτοαντίσωμα και η εξέταση του συνιστάται για την διάγνωση:

-Ανεξήγητου θρόμβου αίματος

-Επαναλαμβανόμενων αποβολών

-Συγκεκριμένου αναστολέα, στον οποίο οφείλεται μια παρατεταμένη τιμή ΡΤΤ

-Μαζί με τις εξετάσεις για αντισώματα καρδιολιπίνης και αντι-β2-γλυκοπρωτεΐνης Ι για τη διάγνωση του αντιφωσφολιπιδικού συνδρόμου (APS)

-Μαζί με τις εξετάσεις όπως του παράγοντα V Leiden ή πρωτεΐνών C και S για να βοηθήσει στη διάγνωση παρατεταμένου χρόνου πήξης (θρομβοφιλία).

Το Αντιπηκτικό Λύκου δεν μπορεί να μετρηθεί άμεσα και δεν υπάρχει μια ενιαία εξέταση ή τυποποιημένη διαδικασία για να ανιχνευθεί η παρουσία του στο αίμα. Μια σειρά από εξετάσεις χρησιμοποιούνται για να επιβεβαιώσουν ή να αποκλείσουν το αυτοαντίσωμα όπως:

Συνιστώνται δύο εξετάσεις για την ανίχνευση του αντιπηκτικού λύκου. Οι πιο ευαίσθητες εξετάσεις είναι το DRVVT και το LA-PTT (PTT-LA),

Άλλες εξετάσεις που μπορεί να γίνουν για τη διάγνωση του Αντιπηκτικού Λύκου είναι οι εξετάσεις παραγόντων πήξης και της γενική εξέταση αίματος.

Τα Αντιπηκτικό Λύκου μπορεί να εμφανιστούν και σε άτομα με αυτοάνοσες ασθένειες, λοιμώξεις όπως το HIV/AIDS, φλεγμονή, καρκίνους, και σε άτομα που παίρνουν ορισμένα φάρμακα, όπως οι φαινοθειαζίνες, πενικιλίνη, κινιδίνη, υδραλαζίνη, προκαϊναμίδη, και Fansidar.

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.