Αντιφωσφολιπιδικό σύνδρομο

Το αντιφωσφολιπιδικό σύνδρομο είναι μια συστηματική αυτοάνοση πάθηση που χαρακτηρίζεται από αρτηριακές ή/και φλεβικές θρομβώσεις, διαδοχικές αποβολές πριν από τη 10η εβδομάδα της κύησης ή ανεξήγητο θάνατο εμβρύου μετά από την 10η εβδομάδα της κύησης ή πρόωρο τοκετό κατά ή πριν από την 34η εβδομάδα της κύησης, θρομβοκυτταροπενία, αιμολυτική αναιμία.

Στο αντιφωσφολιπιδικό σύνδρομο παρατηρείται η σταθερή παρουσία ετερογενούς ομάδας αντιφωσφολιπιδικών αντισωμάτων (αντιπηκτικό του λύκου [LAC], αντισώματα κατά καρδιολιπίνης [aCL IgG, aCL IgM], ή και αντισώματα έναντι της β2-γλυκοπρωτεΐνης Ι [αντι-β2GPI]).

Πονοκέφαλοι ή ημικρανίες στο ατομικό ιατρικό ιστορικό είναι μία από τις πρώτες εκδηλώσεις. Κλασικά συμπτώματα είναι η θρόμβωση και οι μαιευτικές επιπλοκές. Άλλες εκδηλώσεις είναι νευρολογικές ( παροδική εγκεφαλική ισχαιμία και ισχαιμικό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο , απώλεια μνήμης, χορεία, σπασμοί και διαταραχές της όρασης ), καρδιαγγειακές ( στεφανιαία νόσος ), δερματολογικές ( δικτυωτή πελίωση , δερματικά έλκη , γάγγραινα των δακτύλων, υπονύχιες αιμορραγίες), αιματολογικές ( θρομβοπενία ), νεφρικές ( μικροαγγειακή θρόμβωση, νεφρική φλεβική θρόμβωση, στένωση της νεφρικής αρτηρίας ) και γαστρεντερικές.

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.