Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής

Ανεύρυσμα είναι κάθε εντοπισμένη διάταση μιας αρτηρίας, μεγαλύτερη κατά 50% της φυσιολογικής διαμέτρου της ίδιας της αρτηρίας.

Το ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής είναι μια τοπική διάταση της κοιλιακής αορτής, αποτέλεσμα εξασθένησης του αορτικού τοιχώματος.

και μπορεί να αναπτυχθεί οπουδήποτε κατά μήκος της κοιλιακής αορτής, αν και στις περισσότερες περιπτώσεις εμφανίζεται κάτω από τις νεφρικές αρτηρίες.

Οι παράγοντες κινδύνου του ανευρύσματος είναι το κάπνισμα, η κληρονομικότητα, η ηλικία, η αθηροσκλήρωση, το φύλλο, η περιφερική αγγειακή νόσος και η χρόνια αναπνευστική νόσος περιοριστικού τύπου.

Το ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής τις πιο πολλές φορές είναι ασυμπτωματικό και η διάγνωση γίνεται τυχαία. Σε μερικές περιπτώσεις ο ασθενής  μπορεί να έχει κοιλιακό αίσθημα παλμών η χρόνιο άτυπο κοιλιακό/οσφυϊκό άλγος, όμως είναι επικίνδυνο γιατί όσο το τοίχωµα διατείνεται, υπάρχει πιθανότητα ρήξης, η οποία μπορεί να προκαλέσει  σηµαντική αιµορραγία και θάνατο.

Ο απεικονιστικός έλεγχος γίνεται με τον υπέρηχο αορτής και λαγονίων αρτηριών, με αξονική τομογραφία η με μαγνητική τομογραφία με σκοπό να προσδιοριστούν τα ανατομικά χαρακτηριστικά του ανευρύσματος και γίνει μορφομετρικός έλεγχος.

 

 

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.