Αναιμία της χρόνιας νόσου

H αναιμία της χρόνιας νόσου  παρατηρείται σε χρόνια νοσήματα και φλεγμονώδεις καταστάσεις συμπεριλαμβανομένων λοιμώξεων  και κακοήθων νοσημάτων.

Είναι ήπια, νορμόχρωμη νορμοκυτταρική αναιμία και  χαρακτηρίζεται από χαμηλά επίπεδα σιδήρου ορού, ελαττωμένο κορεσμό τρανσφερρίνης και ολική σιδηροδεσμευτική ικανότητα (TIBC), μειωμένο αριθμό σιδηροβλαστών στο μυελό των οστών και αυξημένο σίδηρο στο δικτυοενδοθηλιακό σύστημα.

Η διάγνωση γίνεται με την κλινική εικόνα, την λήψη του ιστορικού του ασθενούς και επιβεβαιώνεται εργαστηριακά με τα ευρήματα της γενικής αίματος, την μέτρηση του σιδήρου, της TIBC, της φερριτίνης, της CRP, της ΤΚΕ, του GDF-15, τη χρώσης Perl των επιχρισμάτων μυελού των οστών, την μέτρηση των επιπέδων εψιδίνης ορού ή ούρων.

Πηγές

Roy CN. Anemia of Inflammation. Hematology Am Soc Hematol Educ Program. 2010; 2010.

Cullis OJ. Diagnosis and management of anaemia of chronic disease: current status. Br J Haematol. 2011;154:289-300.

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.