Αγκυλογλωσία

Η αγκυλογλωσία είναι τα υπολείμματα μιας μεμβράνης που υπήρχε στην εμβρυική ζωή και συνδέει την γλώσσα με το κάτω μέρος του στόματος, η οποία εμποδίζει τη φυσιολογική κίνηση της γλώσσας.

Η διατήρηση αυτής της μεμβράνης μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο θηλασμό των εμβρύων, στη διατροφή, την σωματική ανάπτυξη του παιδιύ, την παραγωγή του λόγου.

Ακόμα σε παιδιά με αγκυλογλωσσία παρατηρούνται ορθοδοντικά προβλήματα, γαστρεντερολογικές διαταραχές ενώ οι μητέρες αναφέρουν συμπτώματα μαστίτιδας.

Πηγές

Berry, J., Griffiths, M., & Westcott, C. (2012). A double-blind, randomized, controlled trial of tongue-tie division and its immediate effect on breastfeeding. [Randomized Controlled Trial]. Breastfeeding medicine : the official journal of the Academy of Breastfeeding Medicine, 7 (3), 189-193.

Emmanouil-Nikoloussi E, Kerameos -Foroglou C. (1992). Congenital syndromes connected with tongue malformations. Bull Assoc Anat (Nancy).;76:67-72.

Genna CW. (2002). Breastfeeding and tongue-tie. Leaven.;38(2):27-29

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.